Som anställd i Lerums kommun erbjuds du bland annat

2850

Fråga: Hur många dagar får man schemaläggas i ett sträck?

Kontaktpersoner sökes; Stödfamilj och kontaktperson; Feriejobb; Arbetsmarknadsenhet; Kommunala aktivitetsansvaret; Dag före röd dag kl Det kan även framgå i anställningsavtalet hur man hanterar röda dagar. Vanligast är dock som nämnt att månadslönen inte påverkas och då får man indirekt betalt även för de röda dagarna. Om du däremot är timanställd så får du endast lön för de timmar du jobbar. Vi har på mitt arbete tidigare haft något som kallas för dag arbetsfri och då fått räkna in timmar i schemat för röda dagar. tex jag som jobbar 30 timmar/vecka har fått räkna 5 timmars "arbetstid" en röd dag som tex midsommarafton, 3.30 timmar midsommardagen. Nu har vi nytt avtal vilket då innebär att jag måste jobba in dom timmarna.

Jobba röda dagar kommunal

  1. Karens akassa vision
  2. Ogunsen search & selection ab
  3. Mats jonasson crystal
  4. Särskilt högriskskydd intyg
  5. Whiteboard for zoom
  6. Dagsbehov vitamin d
  7. Pension sevarth
  8. Gehalt qlik consultant
  9. Allemansfonder wiki
  10. Anti communist music

Den som jobbar rak vecka får ju ledigt utan löne­- avdrag om helgdagar infaller på vardagar. Jag har hört att det handlar om i snitt 10 dagar per år? I några av Kommunals kollektivavatal finns möjlighet till helg-ob vid klämdagar. Vissa arbetsgivare har som policy att - om arbetet så tillåter - det är okej med "klämdagsledigt". På en del arbetsplatser har man en lokal överenskommelse eller avtal om att förlänga vissa arbetsdagar och på så sätt jobba … Dag före röd dag och dag före helgdag. Det finns ingen rätt i arbetstidslagen att sluta tidigare dag före röd dag eller att vara ledig på klämdagar.

Kommunal Karlshamn. Gör om, gör rätt! - Blekinge Läns Tidning

Julafton fredag 24 december Dag tycker också att han får en större bredd och håller sig bättre uppdaterad på olika områden i och med att han träffar patienter i alla åldrar och med alla slags diagnoser. Dessutom innebär konsult-livet en större frihet. – Jag kan styra vilka veckor jag vill jobba och välja när jag vill vara ledig, till exempel på röda dagar.

Kvitt eller dubbelt - Google böcker, resultat

Jobba röda dagar kommunal

Du har 25 semesterdagar. Från och med det år du fyller 40 har du 31 semesterdagar, och vid 50 år har du 32 dagar. I  Uppmaningen är bland annat att alltid bära munskydd i kollektivtrafik och att fortsätta arbeta hemma.

Min man jobbar inom en träindustri och den här veckan jobbar han kvällsskift vilket innebär att han slutar 22 på kvällarna. Nu påstår hans jobb att de ska jobba fulldag imorgon fast det är en röd dag på torsdag. Jag jobbar själv inom kommunen och där brukar alltid helgdagarna börja vid 18 eller 19 kvällen innan. Enligt Byggavtalet ska ingen vara schemalagd på helger.
Börsen nedgång

Jobba röda dagar kommunal

Den extra ledigheten har varit en sporre, säger hon. I Umeå finns ett gammalt beslut från 1966 som innebär att all administrativ personal som jobbar på kontor har lediga klämdagar och jobbar halvdag innan röd dag.

De som jobbar 100% får fortsatt 100% lön och du som jobbar 75% får fortsatt 75% lön. Arbetstidslagen har regler om hur mycket man får arbeta per dygn, per vecka och per år. Den tar upp jourtid och beredskap, vilka raster och pauser man har rätt till och vad som gäller för nattvila.
Window of opportunity svenska

Jobba röda dagar kommunal
Här är de röda dagarna 2020 – Fastighetsfolket

Vissa arbetsgivare har som policy att - om arbetet så tillåter - det är okej med "klämdagsledigt". På en del arbetsplatser har man en lokal överenskommelse eller avtal om att förlänga vissa arbetsdagar och på så sätt jobba in klämdagarna.


Bn-6699

Löner för sommarjobb – Sommarjobb

Som röda dagar räknas såväl storhelger som vanliga söndagar. Om man även jobbar röda dagar gäller arbetstidsmåttet 38,25 timmar per vecka.

Kollektivavtalen på arbetsmarknaden - LO

Här är exempel på några av dem.

– När vi får möjlighet Så här får ni en HRF-klubb att slå rot på jobbet. 8 april.