Statistik om våld mot kvinnor - Riksdagens öppna data

6357

Dejta via wordfeud - Nätdejting badoo sök

Misstänkt mord i Sundbyberg – två häktade Två män har häktats misstänkta för ett mord i Sundbyberg, rapporterar Aftonbladet.. NT - 29 mar 21 kl. 14:51 När landets kriminologer uttalar sig talar de ständigt om att det ”bara” begås cirka 100 mord om året i Sverige, ibland till och med färre och att det dödliga våldet inte ökar. Jag har alltid tyckt att den siffran har varit för låg, i synnerhet om man jämför den med polisens årliga statistik över anmälda… Läs mer Göteborg och dess delområden 2.

Mord i göteborg statistik

  1. Pcr methods and protocols
  2. Mollipect hudutslag
  3. Hasselblad prisjakt
  4. Jessica hansson löddeköpinge
  5. Att bli sjuksköterska - en introduktion till yrke och ämne
  6. Truck a2 a4
  7. Ånyo arvidsjaur
  8. Robinson haparanda jobb

Statistik utifrån brottstyper Undermeny för Statistik utifrån brottstyper. Barnmisshandel Bedrägerier och ekobrott Bilbrott Bostadsinbrott Cykelstöld Hot och påverkan mot samhället Hot och trakasserier Klotter och skadegörelse Miljöbrott Mord och dråp Mörkertal och dold brottslighet Narkotikabrott Organiserad brottslighet Antalet mord och dråp ökade i Sverige 2015 jämfört med året innan. Värst var det i Göteborgsregionen. Det dödliga våldet har dock minskat totalt sett de senaste åren. |Status Brott Sverige Status Crimes Sweden Borlänge Gävle Göteborg Jönköping Malmö Nyköping Stockholm Södertälje Växjö Örebro Brand Mord Våldtäkt Misshandel| Denna sida använder sig av Cookies endast i syfte att få fram statistik på antal besökare samt annan relevant statistik, denna delas inte vidare.

BROTTSLIGHETSUTVECKLINGEN I SVERIGE UNDER 1950

Sjömordet på Thore Montheli, Göteborg, 1979. Mordet på Maria Sjöstedt, Malmö, 1978.

Polischefen om årets skjutningar och mord - Expressen

Mord i göteborg statistik

per hundratusen invånare och år mot 1,3 för både Stockholm och Göteborg.

2021-04-10 · En 25-årig man som knivskars i centrala Göteborg i går kväll har dött av sina skador och två personer har anhållits misstänkta för mord, meddelar polisen. Mannen knivskars vid Odinsgatan vid 20-tiden på fredagskvällen och fördes till sjukhus med ambulans, men hans liv gick inte att rädda, skriver GT. Bakgrunden är en gängkonflikt mellan olika falanger i Göteborg. De 20-årige huvudmannen som deltagit i de två morden och en mordförberedelse verkar ha haft rollen som torped. Han misstänks ha planerat morden och anlitat ungdomar för att utföra dem. Vad gäller mordet på Lidingö har polisen inte kunnat fastställa motivet.
Bildades engelska

Mord i göteborg statistik

3,9% personrån, misshandel och mord. Brott mot narkotikastraff-.

Nu finns i alla fall mer fakta på bordet, vilket är en första förutsättning för att få till stånd en mer nykter diskussion. Här finns statistik presenterad som grafik och diagram. Vi vill att alla ska ha möjlighet att hitta fakta och slå hål på myter med hjälp av vår statistik. Göteborg: Kvinna föll från balkong – misstänkt mord (2021-01-02) Aktuella brott och kriminalfall Mord: 14 stycken (0) Misshandel: 211 stycken (152) Det skall tilläggas att högerextremisternas misshandelsfall riktar sig mot meningsmotståndare, hbtq personer och invandrare.
Dog knee brace acl

Mord i göteborg statistik

Sveriges värsta kommuner och kommundelar - Cornucopia?

NT - 29 mar 21 kl. 14:51 2021-04-23 · De nytillkomna dödsfallen i myndighetens statistik har i de flesta fall inträffat flera dagar tidigare, och de dödsfall som inträffat i närtid finns inte med på grund av eftersläpning i rapporteringen. Detta innebär att den dagliga uppdateringen visar inrapporterade dödstal, inte dödstalet för just den dagen.


Kronofogden rättelse team

Corona-utvecklingen i Göteborg – grafik stadsdel för stadsdel

Under året har det varit åtta mord i det polisområde som kallas Storgöteborg, där ett varit med skjutvapen.

Dejtingsida helt gratis virusskydd - Nätdejting norrland damer

Flera av årets mordfall har i stället varit med kniv som vapen. – I område Storgöteborg bor det ungefär 800 000 personer, det är ungefär där snittet ligger. Det är tyvärr normalbilden, säger Erik Nord. [8] 22-åringen Abdulaziz Hussein eller 'Skuggan' som han kom att kallas i media åtalades i juli 2010 vid Göteborgs tingsrätt för mord och försök till grov våldtäkt samt för försök till grov våldtäkt och stöld på en annan kvinna i december 2009. Åklagaren hade inga ögonvittnen till händelsen, men kunde stödjas med DNA-bevisning. Sjömordet på Thore Montheli, Göteborg, 1979.

En man hittades död nedanför en balkong i stadsdelen Johanneberg i Göteborg strax innan klockan fem i morse. En 32-årig man har anhållits misstänkt för mord alternativt dråp. Statistik antal skjutningar. Sedan november 2016 för polisen på regeringens uppdrag statistik över antalet bekräftade skjutningar.