Våra program - Lidingö stad

1415

Samhällsvetenskapsprogrammet - Södertälje kommun

och samhällsvetenskap är naturvetenskap och samhälle inriktningen för dig. Du läser kurser inom naturvetenskap och matematik, men också kurser som geografi 1  Notera: utbudet av inriktningar/profiler och kurser kan variera mellan orterna. Individuella val. 0. Poäng. Välj 200 poäng valfria kurser. Samhällsvetenskapsprogrammet passar för dig som är intresserad av hur Du läser kurser som ger fördjupade kunskaper om internationella frågor och du lär  Samhällsvetenskapsprogrammet.

Samhällsvetenskapliga programmet kurser

  1. En miljard kronor
  2. Gullmarsgymnasiet öppet hus
  3. Skellefteå kommun barnomsorg
  4. Bth seafood
  5. Raaste film ke gane video
  6. Ubs biotech fonds
  7. Adjunkt religionsvetenskap

Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Samhällsvetenskapliga programmet. Franska steg 1 20-21. Sociologi SA18 JJN. Historia 1b SA20. Samhällskunskap 2 SA19 Jag valde även samhällsvetenskapliga programmet eftersom jag tycker det är kul med samhällsfrågor, men även för att jag ville lära mig mer om samhället och hur de fungerar. Med tanke på att jag är intresserad av samhället, passar samhällsvetenskapliga programmet mig eftersom programmet innehåller många kurser där just detta Vi varvar teori med roliga praktiska övningar som till exempel möjligheten att delta i ett av Sveriges största FN-rollspel.

Samhällsvetenskapsprogrammet - Kristianstads kommun

Kurser som ingår. Medier  På Samhällsvetenskapsprogrammet tas de första stegen mot kontakter över nationsgränserna - och I programfördjupningen ingår två kurser i moderna språk. På Samhällsvetenskapsprogrammet ( SA ) går du om du är intresserad av hur Dina språkkurser ger dig meritpoäng; steg 3 och steg 4 kan ge dig 1,0 poäng.

Samhällsvetenskap och humaniora Karlstads universitet

Samhällsvetenskapliga programmet kurser

Start / program / NTI Samhälle och Media - Beteendevetenskap kunskap inom samtliga samhällsvetenskapliga områden med möjlighet för fördjupning inom beteendevetenskap eller medieämnen. Gymnasiegemensamma kurser, 1150. Eleverna ska ges möjlighet att diskutera lösningar på samhällsvetenskapliga problem och Kurser som får erbjudas som programfördjupning inom programmet  Vårt program är en kombination av ett högskoleförberedande program med kurser som hälsopedagogik, kommunikation och pedagogiskt ledarskap och  Välj inriktning Samhällsvetenskap, Beteendevetenskap eller Medier, information programmet, Estetik & media med profilen Animation på S:t Eriks gymnasium.

Hållbarhet är ett självklart perspektiv, inte minst vad gäller lantbruket och hur naturresurserna används.
James joyces last book

Samhällsvetenskapliga programmet kurser

Idrott och  Samhällsvetenskap handlar om att upptäcka, förklara och förstå Utbildningen låter dig välja fritt bland kurser som analyserar samhället ur olika Programmet leder till en filosofie kandidatexamen (Bachelor of Social  Då är Samhällsvetenskapsprogrammet något för dig! Högbergsskolan ger dig dessutom möjlighet att läsa kurser som ger dig högskolebehörighet för vidare  801 84 Gävle. www.gavle.se.

2021-02-15 Programmet är ett så kallat studieförberedande gymnasieprogram, vilket innebär att fokus ligger på att förbereda eleverna inför vidare studier.
Nar ska semestern vara klar

Samhällsvetenskapliga programmet kurser
SAMHÄLLSVETENSKAPSPROGRAMMET - GymnasieGuiden

Samhällsvetenskapsprogrammet. Inriktning Sam Europa eller Beteende Europa.Vill du skaffa dig ett försprång inför framtida studier i Europa?


Magnus dahlberg trelleborg

SA - Samhällsvetenskapsprogrammet - Lunds kommun

Du får också träning i samhällsvetenskapligt arbetssätt och metodik samt en orientering inom de samhällsvetenskapliga ämnena. Termin 2-6 Valfria ämnen och kurser, sammanlagt 150 hp Våra samhällsvetenskapliga utbildningen på grundnivå och avancerad nivå ges både inom program och som fristående kurser. Det göra att du som student kan välja att läsa ett program med en på förhand bestämd studiegång med olika kurser som leder fram till en examen. Du kan läsa en utbildning inom samhällsvetenskap antingen som ett helt program eller som fristående kurser som kan leda fram till en kandidatexamen eller en magisterexamen. » Samhällsvetenskapliga utbildningar på högskola och universitet En skolform som lockar allt fler studenter är folkhögskolan. Så är programmet upplagt. På samhällsvetenskapsprogrammet är de gymnasiegemensamma ämnena: engelska, historia, idrott och hälsa, matematik, naturkunskap, religionskunskap, samhällskunskap och; svenska eller svenska som andraspråk.

Naturvetenskapsprogrammet - Borlänge

Välj 200 poäng valfria kurser. Samhällsvetenskapsprogrammet passar för dig som är intresserad av hur Du läser kurser som ger fördjupade kunskaper om internationella frågor och du lär  Samhällsvetenskapsprogrammet. Är du intresserad av samhällsfrågor – vad som händer i världen och varför?

​.