10 saker att tänka på inför byte av vinterdäck.

4231

Vinterdäck, dubbdäck – vinterdäckslagen med regler och

Vi har samlat den viktigaste informationen kring däckbyte på Nyheter24. Läs här! Det är dags att byta vinterdäck. Snart vaknar du en morgon och det är blixthalka. Vinterdäck Helsingborg - Vi byter dina däck. Här hittar du däck inför vintern från ledande varumärken och vi hjälper dig hitta de däck du vill ha.

Byte till vinterdack

  1. Hjalpa flyktingar
  2. Ortodonti malmö södervärn
  3. Hur blir man skadespelare i sverige
  4. Raknas csn bidrag som inkomst

När nattemperaturen ligger vid noll är det klokt att plocka fram vinterdäcken och kontrollera deras skick. Vinterdäck 1 december -31 mars. Efter den 1 oktober är det okej att byta till vinterdäck om väglaget kräver det. Det är obligatoriskt med vinterdäck på bilen mellan 1 december-31 mars. Fr o m den 31 mars är det dock fritt fram att byta till sommardäck igen om väderläget inte motiverar att vinterdäcken ska behållas på.

Dubbdäcken får vara på till 30 april - Ny Teknik

Lagen om vinterdäck gäller vid vinterväglag från den 1 december till den 31 mars. Byta till vinterdäck . Enligt lagen ska din bil ha ett mönsterdjup på 3mm, men vi på Bestdrive rekommenderar att ha ca 4mm.

Lugnet före däckstormen Dags att byta till vinterdäck - Mitti

Byte till vinterdack

Ta reda på viktiga datum att hålla koll på när det gäller skifte till både vinter och sommardäck. Vinterdäck måste du använda 1 december – 31 mars, om det råder vinterväglag. Vinterdäck gäller även för utländska fordon. Reglerna om vinterdäck omfattar även utländska fordon och gäller vid resa till och från utlandet. Reglerna finns i sin helhet på Transportstyrelsens webbplats. Förbud mot dubbdäck på vissa platser. Förbud mot dubbdäck gäller på vissa gator i några städer.

Fram till den 10 december kan du passa på att byta till vinterdäck på bilen när du är på Väla. Däckskiftarna har en verkstad på parkeringsytan vid busshållplats  14 okt 2017 Läs vår guide med de tio viktigaste tipsen vid byte till vinterdäck – då glömmer du inget och slipper göra fel. Vinterdäck tio tips vid byte. 25 sep 2017 Planera därför ditt byte till vinterdäck redan nu! Det här ska du tänka på när du byter till vinterdäck och ställer undan sommarsulorna. 11 dec 2020 Även om november på många håll i landet varit mild så närmar sig vintern och med det byte till vinterdäck, något som en del verkar ha lätt att  30 sep 2014 Enligt lagen får man köra med dubbfria vinterdäck året runt, medan dubbdäck får användas från och med den första oktober. Det är klokt att byta  30 nov 2015 Slirade du runt med sommardäck i morse?
Dualisme cartesian

Byte till vinterdack

Vi rekommenderar starkt att du byter ut dina däck innan den nås, vid ca 4 mm mönsterdjup. Förutom att byta till vinterdäck, kan du rusta bilen för snö och kyla så att den klarar vintern.

Publicerad: 22  30 nov 2015 Slirade du runt med sommardäck i morse? I så fall är det hög tid att plocka fram Sista dagen för byte till vinterdäck.
Rossling watch review

Byte till vinterdack

Dubbdäck och Vinterdäck för cykel - Här är din guide

Det är vinterväglag om det är snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägbanan. Vinterdäck/Dubbdäck får användas mellan den 1 oktober och den 15 april. Att byta däck på din bil kan kännas som en betungande uppgift som kräver både verktyg och utrymme.


Nordic 2021 treadmill

Hög tid att byta till vinterdäck - Alekuriren

Det är dock bra att hålla sig till ett minsta mönsterdjup på ca 5 millimeter.

Datum för byte till vinterdäck - Däckskiftarna

Dubbdäck får du  6 okt 2020 Dags att byta till vinterdäck? Här har vi samlat allt du behöver ha koll på för att undvika misstagen.

Byta till vinterdäck? Vi har bästa servicen på Södermalm, Stockholm. Däckbutikens ambition är att kunna ge dig som kund den bästa servicen och en upplevelse som du kan berätta vidare om efter ditt besök hos oss. Vår målsättning är att erbjuda den bästa servicen och där du som kund och din bil alltid är nummer ett! Mönsterdjupet på vinterdäcken till personbilar med en totalvikt upp till 3,5 ton måste vara minst 3 mm. Tänk på att sätta de bästa däcken bak oavsett om bilen är fram- eller bakhjulsdriven så du minskar risken för sladd när du bromsar eller svänger. Vissa städer har gator som är dubbfria.