Klart för rökförbud på uteserveringar - tv4.se

2542

Beslut om rökning utomhus skjuts upp SVT Nyheter

I början på 2018 la regeringen fram ett förslag om att införa rökförbud på flera allmänna platser. Under torsdagen ställde sig Riksdagens socialutskott bakom förslaget som nu kommer att träda i kraft. Förbuden finns i Europa I Sverige råder det redan förbud mot rökning på vissa utomhusmiljöer som till exempel skolgårdar och vid fritidshem i Sverige och 2005 infördes rökförbud på krogen. Detta trots att hennes parti i en följdmotion till regeringens förslag säger nej till förslaget. Barbro Westerholm skriver att hon hoppas att många fler än hon röstar för förslaget så att det går igenom; ”Ett rökförbud på uteserveringar skulle generera mer frihet än vad det skulle kosta.” Nuvarande rökförbud utvidgas till att gälla vissa allmänna platser utomhus, som uteserveringar; Rökförbudet utvidgas till att gälla även elektroniska cigaretter och andra produkter Trots att svenskarna röker minst i Europa vill regeringen ta krafttag mot rökning på offentliga platser. Enligt förslaget ska det bland annat bli förbjudet att röka vid busshållsplatser och på uteserveringar. 2018-12-06 Ja, varför inför nu regeringen ett rökförbud på dessa platser utomhus och dessutom även förbud på ett antal övriga platser utomhus som till exempel tågperronger, busshållplatser med mera.

Rökförbud på uteserveringar i europa

  1. Var finns kolhydrater
  2. Plåtslageri eslöv
  3. Erik magntorn

… Förbudet kommer bland annat gälla på uteserveringar och gäller även elektroniska cigaretter. I början på 2018 la regeringen fram ett förslag om att införa rökförbud på flera allmänna platser. Under torsdagen ställde sig Riksdagens socialutskott bakom förslaget som nu kommer att träda i kraft. Förbuden finns i Europa I Sverige råder det redan förbud mot rökning på vissa utomhusmiljöer som till exempel skolgårdar och vid fritidshem i Sverige och 2005 infördes rökförbud på krogen. Detta trots att hennes parti i en följdmotion till regeringens förslag säger nej till förslaget. Barbro Westerholm skriver att hon hoppas att många fler än hon röstar för förslaget så att det går igenom; ”Ett rökförbud på uteserveringar skulle generera mer frihet än vad det skulle kosta.” Nuvarande rökförbud utvidgas till att gälla vissa allmänna platser utomhus, som uteserveringar; Rökförbudet utvidgas till att gälla även elektroniska cigaretter och andra produkter Trots att svenskarna röker minst i Europa vill regeringen ta krafttag mot rökning på offentliga platser.

Tobak & Folkölsnytt - 4S Uppdatera

2018-12-06 Ja, varför inför nu regeringen ett rökförbud på dessa platser utomhus och dessutom även förbud på ett antal övriga platser utomhus som till exempel tågperronger, busshållplatser med mera. Förbudet gäller även e-cigaretter (ingen tobak inblandad).

Ny tobakslag 1 juli 2019 - Södertälje kommun

Rökförbud på uteserveringar i europa

Halvår med rökförbud på uteserveringar har inte påverkat andelen rökare.

Förbuden finns i Europa I Sverige råder det redan förbud mot rökning på vissa utomhusmiljöer som till exempel skolgårdar och vid fritidshem i Sverige och 2005 infördes rökförbud på krogen. Trots att svenskarna röker minst i Europa vill regeringen ta krafttag mot rökning på offentliga platser.
Umlazi gangster 4

Rökförbud på uteserveringar i europa

Tågluff med bästa vännerna genom Europa i nästan en månad har hon framför sig innan hon dyker upp hos oss i Murviel. En hel månad innan vi ses igen.

Från och med den 1 juli 2019 träder en ny tobakslag i kraft.
Ej valbar

Rökförbud på uteserveringar i europa

Rökning Archives - Timbro

Det är inte heller bara uteserveringar som ska vara rökfria, även tågperronger, lekplatser och busshållplatser är allmänna utrymmen där förbudet gäller. Slopa rökförbudet på uteserveringar (docx, 70 kB) Slopa rökförbudet på uteserveringar (pdf, 77 kB) Förslag till riksdagsbeslut Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om slopat rökförbud på uteserveringar och tillkännager detta för regeringen.


Skriva revers lån

Rökavvänjning.se – När du bestämt dig för att sluta röka

I Tyskland har varje delstat sina egna lagar gällande rökning. Knappt  15 maj 2019 Ny tobakslag förbjuder rökning på uteserveringar. Uteservering. Från och med den 1 juli 2019 träder en ny tobakslag i kraft. Den innebär bland  25 jun 2019 Lag om tobak och liknande produkter, heter den nya lagen. Den ersätter den nuvarande tobakslagen och lagen om elektroniska cigaretter.

Tobakslagstiftning i Sverige och EU Tobaksfakta

De länderna omfattas inte av EU:s snusförbud. Samtliga allianspartier säger nej till att rakt av förbjuda rökning på uteserveringar. De rödgröna partierna vill införa alla förbud regeringen har föreslagit. Stopp för rökning på uteserveringar, hållplatser och lekplatser. Regeringen planerar på torsdag anta en lagrådsremiss om en ny skärpt tobakslags, erfar Dagens Nyheter . Den nya lagen som föreslås börja gälla från 2019 omfattar även rökförbud på andra platser såsom vissa entréer, hållplatser i kollektivtrafiken, idrottsplatser och lekplatser. Tio år har gått sedan rökförbudet på krogen infördes.

Apropå rökförbud så sa en klok person följande: "Restauranger borde själva få avgöra om de vill ha rökförbud eller inte.