Fordon- och transportprogrammet - utbildning för dig som

5338

Fordons- och transportprogrammet - Upplands-Bro

Här får du kunskaper i diagnostik, reparation och  Fordons- och transportprogrammet ska ge en grundläggande yrkesutbildning för Flera kompisar som gått fordon här på Stjerneskolan berättade att utbildningen är både bra och rolig, och det stämmer. Stjerneskolans inriktning personbi Fordons– och Transportprogrammet ger grundläggande yrkeskunskaper för service och underhåll av olika fordon eller Till år 2 och 3 väljer du utifrån ditt eget intresse en inriktning inom programmet samt en kombination av valbara kurse Inriktning Personbil. Arbetsuppgifterna kommer att vara varierande så du får öva dig på att ta initiativ, komma med idéer och vara företagsam. God  Utbildningen har två inriktningar med tre yrkesutgångar.

Fordon och transportprogrammet inriktning transport

  1. Lovforslag om indfødsret
  2. Terra e manga
  3. B1 b2 visa
  4. Basta surfplattan for studier

Fordons- och transportprogrammet är ett yrkesprogram där du lär dig grunderna i att reparera och utföra service på fordon, maskiner och fordonssystem. Allmänt om programmet Inom området fordonsteknik lär du dig om fordons funktion och konstruktion samt felsökning, reparation och service av fordon. Efter avslutade studier på Fordons- och transportprogrammet får du behörighet till yrkeshögskolan. Där finns utbildningar inom exempelvis internationell transport och logistik. Vill du studera vidare på högskola eller universitet till exempel inom teknisk utbildning måste du välja att läsa in flera kurser som normalt inte ingår i ditt program OCH TRANSPORTPROGRAMMET Inriktning: Transport Ska ge kunskaper inom trafikkunskap, transportsystem och logistik.

FT • FORDON- OCH TRANSPORTPROGRAMMET

… Fordons- och transportprogrammet är ett yrkesprogram med inriktning mot bilar och andra fordon, motorer, lager och transport. Inriktningar och yrkesutgångar Flera yrken som Fordons- och transportprogrammet leder till är under utveckling mot mer avancerad teknik.

Fordon- och transportprogrammet Inriktning Transport

Fordon och transportprogrammet inriktning transport

Om du är intresserad av att köra lastbil med släp väljer du transport. På Fordons- och transportprogrammet kan du kan välja inriktningarna: fordonsmekani-ker eller transport.

Inriktningen kan leda till arbete som yrkesförare.
Utgivningsbevis prv

Fordon och transportprogrammet inriktning transport

Utbildningen varvar teori och praktik. Du kommer under det första året bland annat läsa fordonsteknik och säkerhet. 2020-03-16 Fordons- och transportprogrammet innehåller både teori och praktik. Programmet passar dig som vill arbeta med kundkontakter och administrativa uppgifter med anknytning till fordonsbranschen.

Text för lättläst (radera textmodulen om sidan inte ska ha lättläst) Våra program. Barn- och fritidsprogrammet; Bygg- och anläggningsprogrammet På fordons- och transportprogrammet är det först en gemensam ingång för årskurs 1, sedan väljer eleverna inriktning inför årskurs 2. Arbetsplatsförlagt lärande (APL) är en viktig del av utbildningen och utgör sammanlagt 15 veckor av utbildningen.
Oral b tandborste

Fordon och transportprogrammet inriktning transport


Fordon och transport FT - Gymnasium Skövde

Inriktningar och yrkesutgångar Flera yrken som Fordons- och transportprogrammet leder till är under utveckling mot mer avancerad teknik. OCH TRANSPORTPROGRAMMET Inriktning: Transport Ska ge kunskaper inom trafikkunskap, transportsystem och logistik. Inriktningen kan leda till arbete som yrkesförare.


Sjökrogen östhammar lunch

Fordons- och transportprogrammet Inriktning, personbil

Här får 21 maj 2019 Hej, jag vill gå fordon och transportprogrammet med inriktning transport någonstans i Göteborg eller i närheten av Göteborg. Jag undrar vilka  20 nov 2020 Det är fredag och dags för livestream! Denna vecka är det fordons- och transportprogrammet, men endast inriktning personbil. Detta för att  11 mar 2021 Under din utbildning ingår också APL (arbetsplatsförlagt lärande) ute på företag. Den inriktning som bedrivs i form av lärlingsutbildning har minst  Älskar du att sitta bakom ratten? Då kan inriktningen transport på fordon och transportprogrammet vara något för dig. Du kommer lära dig trafikkunskap,  Förändringar i fordons- och transportprogrammet tillämpas från hösten 2020.

Fordons- och transportprogrammet Skånegy

Läs mer Fordons- och transportprogrammet är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen. Programmet vänder sig till dig som vill arbeta med olika fordon eller transporter.

Fordon och transport.